BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Styś Stanisław
Tytuł
Zewnętrzne czynniki równoważenia struktury kompleksu żywnościowego w Polsce
Źródło
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 1992, nr 620, s. 35-43
Tytuł własny numeru
Studia regionalne
Słowa kluczowe
Gospodarka żywnościowa, Efektywność rolnictwa, Otoczenie rolnictwa, Przemysł przetwórstwa rolnego
Food economy, Efficiency in agriculture, Agriculture environment, Agricultural processing industry
Abstrakt
Omówiono uwarunkowania hamujące rozwój produkcji rolnej w gospodarce socjalistycznej i czynniki występujące obecnie a pozwalające przypuszczać, że kompleks żywnościowy w Polsce ma ogromne szanse rozwoju we współpracy z krajami Zachodnimi.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. Gawron W., Lonc T., Woś A.: Programowanie rozwoju i zarządzanie gospodarką żywnościową. Warszawa: PWRiL 1985.
  2. Gaziński B., Pieścikowski Z.: System zarządzania gospodarką żywnościową w krajach socjalistycznych. "Wieś Współczesna" 1989 nr 6.
  3. Rajtar J.: Rolnictwo i polityka rolna w Europie, przesłanki i kierunki zmian do 2000 roku. "Wieś Współczesna" 1989 nr 4.
  4. Styś S.: Procesy dyfuzji. Rozprzestrzenianie się innowacja produkcyjnych w rolnictwie. "Wieś i Rolnictwo" 1983 nr 3.
  5. Styś S.: Tak tworzono fundamenty. "Przegląd Gospodarczy" 1976 nr 9.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0324-8445
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu