BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Świder Jacek
Tytuł
Spółdzielnie w procesie integracji z Unią Europejską
Źródło
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Ekonomia i Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze (4), 1997, nr 760, s. 335-339
Słowa kluczowe
Spółdzielczość, Integracja gospodarcza i polityczna Europy, Konkurencyjność wyrobów
Cooperative movement, Economic and political integration of Europe, Products competitiveness
Abstrakt
Omówiono sytuację spółdzielczości w Polsce w dobie integracji z Unią Europejską. Podkreślono niską konkurencyjność produktów spółdzielczości mleczarskiej i ogrodniczo-pszczelarskiej. Zwrócono uwagę na pierwsze kroki podjęte przez lokalne ośrodki doradztwa rolniczego oraz Fundację Spółdzielczości Wiejskiej w kierunku szerzenia informacji na temat integracji z Unią Europejską.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0324-8445
1427-2229
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu