- Autor
- Szlachta Krystyna
- Tytuł
- Przemiany zachodzące w branży cukierniczej i wyrobów cukierniczych w Polsce
Development of Confectionery Business in Poland - Źródło
- Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2002, T. 4, z. 3, s. 176-180, tab., rys., bibliogr. 3 poz.
- Słowa kluczowe
- Zmiany organizacyjne, Konkurencyjność wyrobów, Wielkość spożycia, Rynek wyrobów cukierniczych
Organisational change, Products competitiveness, Volume of consumption, Confectionery products market - Uwagi
- synopsis, summ.
- Abstrakt
- Celem autorki było przedstawienie, na przykładzie branży cukierniczej, zmian strukturalnych w zakresie wytwarzania. Autorka scharakteryzowała również spożycie ważniejszych grup wyrobów cukierniczych i dokonała analizy przedsiębiorstw mających największe udziały w ich produkcji. Na zakończenie omówiła główne czynniki decydujące o sukcesie rynkowym przedsiębiorstw cukierniczych na rynku polskim.
The reorganisation and development of Polish confectionery business in last decade caused mayor changes in. Last decade saw mayor changes in producers structure and variety of products in polish confectionery business. Dynamic expansion of companies with foreign capital was based mostly on their experience with market research and analysis. They introduced new solutions in organisation of production process increased products s quality and invented vast sums on promotional and advertising activities. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Bibliografia
- Janowicz R. (1998, ): Rynek słodyczy w Polsce. Poradnik Handlowca nr 6.
- Michniewicz J. (2000): Opakowania a jakość produktów żywnościowych. Przegląd Piekarski i Cukierniczy nr 3.
- Stefaniak P. (2000): Cukierki czekają. Detal dzisiaj nr 9
- Cytowane przez
- ISSN
- 1508-3535
- Język
- pol