BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Marak Janusz
Tytuł
Oferta usługowa w kontekście procesów integracyjnych. Gastronomia miejska dla turystów (na przykładzie Wrocławia)
Cervices Offer in the Light of Integration Processes. Case: City Catering Industry for Tourists on the Example of the City of Wrocław
Źródło
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2004, nr 1046, s. 182-186
Tytuł własny numeru
Szanse i zagrożenia rynkowe przedsiębiorstw polskich w kontekście procesów integracyjnych
Słowa kluczowe
Gastronomia
Gastronomy
Uwagi
summ.
Kraj/Region
Wrocław
Wroclaw
Abstrakt
Artykuł jest wynikiem badań przeprowadzonych we Wrocławiu, jednym z najczęściej odwiedzanych przez turystów dużych miast Polski. Zawiera spostrzeżenia wynikające z badania oferty i usług świadczonych przez zakłady gastronomiczne.

The paper presents the results of research analysing the offer and services of catering businesses located in city areas rich in tourist value which attract numerous visitors. The analysis encompasses the offer of 167 catering premises including 89 restaurants with 37 hotel restaurants, 27 cafes, tea and coffee houses and 51 others. The paper also presents the analysis of opinions of 1744 domestic and 757 international tourists concerning the scope, quality and prices of catering services in Wrocław. The market behaviour of Polish restaurant and hotel owners in the conditions of aggressive competition from world-wide networks have also been described here. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0324-8445
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu