BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Stankiewicz Janina
Tytuł
Potencjał innowacyjny przedsiębiorstw. Działania sprzyjające endogenicznej innowacyjności
Innovative Potential of Enterprises. Actions Favorable to Endogenic Innovations
Źródło
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2004, nr 1045, s. 135-140, bibliogr. 11 poz.
Tytuł własny numeru
Zmiana warunkiem sukcesu : zmiana a innowacyjność organizacji
Słowa kluczowe
Potencjał innowacyjny, Innowacje, Innowacyjność przedsiębiorstw, Konkurencyjność przedsiębiorstwa, Konkurencyjność regionów
Innovation potential, Innovations, Enterprise innovation, Enterprise competitiveness, Regions competitiveness
Uwagi
summ.
Abstrakt
Autorka omówiła potencjał innowacyjny województwa lubuskiego na tle sąsiadujących województw oraz przedstawiła działania ogólnie sprzyjające rozwoju innowacyjności i konkurencyjności przedsiębiorstwa.

Innovative potential of Lubuskie region has been showed in the article. The potential has been showed compared to other regions. One has presented actions favorable to intensification of endogenic innovations.(original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. Badawy M.K. (1988), Managing Human Resources, "Research Technology Management", nr 5.
  2. Drucker P.F. (1992), Innowacja i przedsiębiorczość. Praktyka i zasady, PWE, Warszawa.
  3. Drucker P.F, (1999), Społeczeństwo pokapitalistyczne, PWN, Warszawa.
  4. Drucker P.F. (1973), Management: Task Responsibilities, Practices, New York.
  5. Morgan G. (1997), Obrazy organizacji, PWN, Warszawa.
  6. Parry Ch. (1986), Innovation as a Way of Lit: How the Leading Companies do it, "International Management" nr 2.
  7. Rewans R.W. (1983), Action Learning - the Skills of Diagnosis, "Management Decision", nr 2 (21).
  8. Roberts E.B. (1979), Stimulating Technological Innovation - Organizational Approaches, "Research Management", nr 6.
  9. Ryssina V.N., Karoleva G.N. (1984), Role Structures and Creative Potential of Working Teams, "R&D Management", nr 4.
  10. Senge P.M. (1998), Piąta dyscyplina. Teoria i praktyka organizacji uczących sic, Dom Wydawniczy ABC, Warszawa.
  11. Sosnowska A., Łobejko S., Klopotek A. (2000), Zarządzanie firmą innowacyjną, Difin, Warszawa.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0324-8445
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu