BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Szlachta Krystyna
Tytuł
Tendencje w zakresie zaopatrzenia w surowiec i przetwórstwie mleka w województwie dolnośląskim
Tendencies in Milk Supply and Processing in Dolnośląskie Region
Źródło
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2003, T. 5, z. 2, s. 180-185, bibliogr. 1 poz.
Słowa kluczowe
Przetwórstwo mleka, Przemysł spożywczy, Produkcja mleka
Milk processing, Food industry, Milk production
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Omówiono ogólnie sytuację w branży mleczarskiej w Polsce, a następnie scharakteryzowano zagadnienie produkcji i przetwórstwa mleka w województwie dolnośląskim.

Meeting EU standards in quality of milk production and its processing proves to be a difficult issue in the region. The main reason for that is a large number of small milk producers, whose milk does not fulfill regulations of EU. Companies exporting milk products to the EU markets, on the other hand, have already secured deliveries of good quality milk and changed their production profile. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Bibliografia
Pokaż
  1. Rynek mleka. Analizy rynkowe. IBRiGŻ, 2001-2002.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1508-3535
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu