BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Witek Jolanta
Tytuł
Wpływ struktury spożycia żywności na stan zdrowotności społeczeństwa
The Effect of the Structure of Food Consumption on Society's Health
Źródło
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Prace Katedry Marketingu oraz Katedry Organizacji i Zarządzania, 1998, nr 2, s. 133-143
Słowa kluczowe
Konsumpcja, Wielkość spożycia, Struktura konsumpcji żywności, Poziom konsumpcji, Ochrona zdrowia
Consumption, Volume of consumption, Structure of food consumption, Consumption level, Health care protection
Uwagi
summ.
Abstrakt
Artykuł traktuje o strukturze spożycia w Polsce w porównaniu z krajami Europy Zachodniej. Autorka poddała analizie spożycie produktów białka zwierzęcego i prześledziła tendencje w spożyciu żywności z punktu widzenia zdrowotności polskiego społeczeństwa.

The author of the article, as a result of companion of animal protein consumption in Poland and european high-developed countries, indicates on inappriopriate structure of consumption in Poland. Taking into Consideration of the alternation in food consumption structure in a post-war period, the author has showed the effect of the changes on intensification of civilization diseases. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1640-6818
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu