- Autor
- Jasiulewicz Anna
- Tytuł
- Znaczenie jakości żywności w decyzjach nabywczych konsumentów i w działalności przedsiębiorstw przetwórstwa mięsnego
The Importance of Foodstuffs Quality in the Consumers Purchase Decisions and the Meat Sector Enterprises Activity - Źródło
- Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2003, T. 5, z. 3, s. 44-48, bibliogr. 3 poz.
- Słowa kluczowe
- Decyzje konsumenckie, Opakowania produktów spożywczych, Jakość produktów żywnościowych
Consumer decision, Food packaging, Quality of food products - Uwagi
- streszcz., summ.
- Abstrakt
- Przedstawiono rolę jakości produktów spożywczych w decyzjach nabywczych konsumentów oraz znaczenie jakości w działalności przedsiębiorstw branży mięsnej. Analizie poddano takie zagadnienia, jak: znaczenie jakości oraz rola informacji jakościowej na opakowaniu produktów spożywczych w zależności od profilu demograficzno-społecznego respondentów i wielkości badanych przedsiębiorstw. (oryg. streszcz.)
The article presents the foodstuffs quality importance in consumers purchase decisions and also the quality importance in meat sector enterprises. In that context following issues were analyzed: the quality importance and quality label role in dependence on respondents social and demographic profile and researched enterprises largeness. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Bibliografia
- Szwacka-Salmonowicz J. (2000): Uwarunkowania konkurencyjności przemysłu spożywczego w Polsce. [W:] Adamo-wicz M., Niezgoda D.: Możliwości poprawy konkurencyjności agrobiznesu, Wyd. AR, Lublin, s. 153.
- Sobczyk M. (2000): Statystyka. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, s. 225.
- Turlejska H. (1996): Systemy zapewnienia jakości w przemyśle i przetwórstwie spożywczym. Żywność, żywienie a zdrowie, s. 4.
- Cytowane przez
- ISSN
- 1508-3535
- Język
- pol