- Autor
- Łągiewka Piotr
- Tytuł
- Wpływ wybranych cech demograficznych na postrzeganie jakości żywności przez polskich konsumentów
Influence of Selected Demographic Features on Perception of Food Quality by Polish Consumers - Źródło
- Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2003, T. 5, z. 3, s. 90-96, bibliogr. 4 poz.
- Słowa kluczowe
- Konsumencka ocena jakości, Jakość produktów żywnościowych, Cechy demograficzne, Konsumencka ocena produktu
Consumers' quality assessment, Quality of food products, Demographic characteristics, Consumer Product Rating - Uwagi
- streszcz., summ.
- Abstrakt
- Celem niniejszego opracowania jest analiza wzajemnych relacji wybranych cech demograficznych i deklarowanych przez polskich konsumentów wyznaczników cech jakościowych produktów żywnościowych. (skróc. oryg. streszcz.)
Demographic and economic features determine behaviours of various ' goods consumers - food also. One of consumers ' behaviours aspect on the food market are their feeding customs, and among them -perception of factors that mark food quality. Purpose of that elaboration is to analyse mutual relations between selected demographic features and determinants of food products ' quality features which are declared by Polish consumers. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Bibliografia
- Cyrzanowski B. (red.) (1984): Mała Encyklopedia Jakości, część 1. Polskie Towarzystwo Ekonomiczne.
- Holzer J.Z. (1999): Demografia. PWE, Warszawa.
- Sznajder M., Senauer B., Asp E., Kinsey J. ( 1998): Zmieniający się konsument żywności. Horyzont, Poznań.
- Zalewski R., Maleszka A. ( 1995): Quality - zarządzanie jakością. Centrum Rozwoju Rachunkowości i Finansów Ltd.
- Cytowane przez
- ISSN
- 1508-3535
- Język
- pol