BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Sznajder Michał, Majorek Jakub
Tytuł
Klasyfikacja usług i produktów agroturystyki właściwej
Classification of the Services and Products of Proper Agrotourism
Źródło
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2003, T. 5, z. 3, s. 147-149, bibliogr. 3 poz.
Słowa kluczowe
Usługi turystyczne, Produkt turystyczny, Agroturystyka
Tourism services, Tourist product, Agrotourism
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Przedstawiono definicję agroturystyki właściwej oraz dokonano klasyfikacji produktów w ramach czterech grup: praca w gospodarstwie, kontakt ze zwierzętami, etnografia, poznawanie procesu przetwórczego. (skróc. oryg. streszcz.)

The definition of agrotourism proper was presented and products classification of agrotourism proper was made including four groups: work at the farm, stay with animals, ethnography, get to know the process of making agricultural products. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Bibliografia
Pokaż
  1. Lane B., Majewski J. (2001): Turystyka wiejska a rozwój lokalny. Fundacja Fundusz Współpracy, Poznań.
  2. Middleton V.T.C. (1996): Marketing w turystyce. Polska Agencja Promocji Turystyki, Warszawa.
  3. Sznajder M., Przezbórska L. (2003): An Attempt of Classification of Agrotourism/Rural Tourism Products. Roczniki Naukowe SERiA, Koszalin.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1508-3535
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu