BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Sznajder Michał, Przywecka Beata
Tytuł
Miejsca spożywania posiłków
Places of Meals Consumption
Źródło
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2003, T. 5, z. 3, s. 150-155
Słowa kluczowe
Żywienie zbiorowe, Model żywienia, Struktura konsumpcji żywności, Konsumpcja żywności, Odżywianie się Polaków
Collective feeding, Feeding model, Structure of food consumption, Food consumption, Eating habits of Polish people
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Przedstawiono wyniki badań dotyczące częstotliwości spożywania posiłków w kluczowych miejscach: w domach, restauracjach, barach mlecznych, punktach szybkiej żywności, w zależności od czynników demograficznych, czynnika ekonomicznego i społeczno-ekonomicznego.

The elaboration contains analysis of research results frequency of meals in a home, a restaurant, a self-service restaurant serving cheap meals, a fast food. 1663 people in Poland included in the research. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1508-3535
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu