BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Balcerek Maria, Nielepkowicz-Charczuk Anna
Tytuł
Wpływ dodatku cukru do zacierów na jakość spirytusów śliwkowych
Źródło
Zeszyty Naukowe. Technologia i Chemia Spożywcza / Politechnika Łódzka, 1997, nr 57 (nr 764), s. 47-56, bibliogr. 8 poz.
Słowa kluczowe
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo żywności, Jakość produktów żywnościowych, Badanie żywności, Chemia spożywcza, Mikrobiologia
Commodity science, Food commodities, Food quality, Food research, Food chemistry, Microbiology
Abstrakt
Przedstawiono wyniki prób fermentacji śliwek z różnym dodatkiem sacharozy. Odpowiedni dodatek cukru do zacierów wpływa na poprawę efektywności fermentacji oraz na polepszenie cech organoleptycznych spirytusów.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1509-7013
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu