BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Trzmiel Tadeusz
Tytuł
Pozakomórkowe proteinazy bakterii z rodzaju Bacillus
Źródło
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 58 (nr 782), s. 29-47, bibliogr. 130 poz.
Słowa kluczowe
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo przemysłowe, Biochemia, Mikrobiologia, Środki chemii gospodarczej
Commodity science, Industrial commodities, Biochemistry, Microbiology, Household chemistry products
Abstrakt
Opisano klasyfikację, charakterystykę oraz właściwości proteinaz wytwarzanych przez bakterie z rodzaju Bacillus. Szczególną uwagę poświęcono kontroli i mechanizmowi ich biosyntezy a także ich fizjologicznej roli w procesie sporulacji bakterii Bacillus.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1509-7013
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu