BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Olejniczak Wiesława, Patyk Elżbieta
Tytuł
Wpływ obróbki tytoniu Pektopolem PT na właściwości organoleptyczne i zawartość substancji szkodliwych w dymie
Źródło
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 58 (nr 782), s. 123-137, bibliogr. 25 poz.
Słowa kluczowe
Towaroznawstwo, Jakość wyrobów, Używki
Commodity science, Quality of product, Substances
Abstrakt
Przedstawiono wstępne przemysłowe próby technologiczne uszlachetniania popularnych mieszanek papierosowych za pomocą krajowego preparatu pektolitycznego Pektopol PT. Badania wykazały, że na drodze enzymatycznej można osiągnąć poprawę właściwości degustacyjnych tytoniu oraz zmniejszyć toksyczność dymu.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1509-7013
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu