BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Masłowska Joanna
Tytuł
Immunoenzymatyczne metody oznaczania śladowych ilości pestycydów triazynowych oraz glutenu w żywności
Źródło
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 58 (nr 782), s. 11-28, bibliogr. 26 poz.
Słowa kluczowe
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo żywności, Badanie żywności, Jakość produktów żywnościowych, Chemia spożywcza
Commodity science, Food commodities, Food research, Food quality, Food chemistry
Abstrakt
Opisano opracowane w Zespole Chemii Bionieorganicznej i Analitycznej specyficzne i bardzo czułe metody immunoenzymatyczne oznaczania pestycydów triazynowych i glutenu w typowych surowcach i środkach spożywczych. Przedyskutowano uzyskane wyniki oraz wykazano wyższość proponowanych metod w porównaniu z dotychczas stosowanymi w analizie śladowej.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1509-7013
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu