BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Trzmiel Tadeusz
Tytuł
Otrzymywanie stałych preparatów subtilizyny
Źródło
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1999, nr 61 (nr 813), s. 19-27, bibliogr. 13 poz.
Słowa kluczowe
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo przemysłowe, Biochemia, Mikrobiologia, Środki chemii gospodarczej
Commodity science, Industrial commodities, Biochemistry, Microbiology, Household chemistry products
Abstrakt
W pracy przedstawiono wyniki badań, ze skali laboratoryjnej i pilotowej, nad otrzymywaniem stałych preparatów subtilizyny, enzymu wytwarzanego pozakomórkowo przez bakterie Bacillus subtilis IBTC-3. Spośród kilku testowanych w skali pilotowej metod za najbardziej odpowiednie do otrzymywania stałych preparatów enzymu przeznaczonego głównie do produkcji proszków piorących uznano suszenia rozpyłowe.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1509-7013
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu