BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Dobska Monika
Tytuł
Usługi gastronomiczne
Catering Industry
Źródło
Zeszyty Naukowe / Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, 2001, nr 9, s. 179-181
Słowa kluczowe
Usługi, Gastronomia, Placówki gastronomiczne, Rynek dóbr konsumpcyjnych
Services, Gastronomy, Catering establishments, Consumer goods market
Abstrakt
W Polsce można zauważyć systematyczny wzrost roli usług gastronomicznych na rynku dóbr konsumpcyjnych po 1990 roku. Wraz z szybkim rozwojem rynku następuje równoległe różnicowanie potrzeb. W raporcie wskazano czynniki warunkujące wzrost znaczenia usług gastronomicznych oraz przemiany zachodzące na współczesnym rynku tych usług w Polsce.

Growth of the role of catering industry on the Polish consumption market after 1990 is observed. Also, with the fast market development, we can see requirement differentiation. The report also shows factors of catering industry development and changes on current market services in Poland. (A.Ł.)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-2168
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu